Błyskawiczne bułeczki z amarantusa ekspandowanego
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/blyskawiczne-buleczki-z-amarantusa-ekspandowanego-000-1200x675.jpg)
- 3 porcje
- 20 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- Amarantus ekspandowany - 2 szklanki
- Jajko - 2 szt
- Sól - ¼ łyżeczki
Przygotowanie
W misce wszystko dokładnie wymieszać. Uformować mokrymi dłońmi bułeczki i ułożyć na blaszce. Włożyć blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec ok. 15 minut.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/blyskawiczne-buleczki-z-amarantusa-ekspandowanego-000-1200x675.jpg)
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/blyskawiczne-buleczki-z-amarantusa-ekspandowanego-001-1200x675.jpg)
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2020/04/blyskawiczne-buleczki-z-amarantusa-ekspandowanego-002-1200x675.jpg)