Błyskawiczna zupa pomidorowa

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 3 porcje
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Sok pomidorowy w kartonie - 1 l
  • Bulionu z kostki bezglutenowej - 0,7 l-1 l
  • Śmietana (opcjonalnie, w wersji wegańskiej można pominąć lub zamienić na roślinny odpowiednik)
  • Koperek świeży lub suszony
  • Sól
  • Pieprz

Jeśli jesteście zabiegani, nie macie czasu i jesteście bardzo bardzo głodni to proponuję Wam błyskawiczną zupę pomidorową. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Na taką okoliczność warto mieć zawsze w szafce karton soku pomidorowego.

Przygotowanie

Do bulionu wlać sok pomidorowy, dosypać sporo posiekanego świeżego lub suszonego koperku, posolić i popieprzyć do smaku. Zagotować. Można zabielić śmietaną, można dodać łyżeczkę świeżego masła. Podać można z grzankami (kostkami chleba obsmażonymi na patelni), lanym ciastem, ryżem lub makaronem bezglutenowym.

Oceń ten przepis