Babka Wielkanocna
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2021/03/20210319_181231-1200x675.jpg)
- 12 porcji
- 50 minut
- Bardzo łatwe
Składniki:
- 6 żółtek
- 100 g mąki ryżowej bezglutenowej
- 30 g skrobi kukurydzianej bezglutenowej
- 100 g mleka
- 90 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- otarta skórka z połowy cytryny
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Żółtka utrzeć na puch z cukrem. Stopniowo dodawać mąki, proszek do pieczenia oraz mleko. Miksować, aż powstanie jednolita masa.
- Wlać sok z cytryny i skórkę, zmiksować na małych obrotach minutę.
- Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą i wstawić do piekarnika.
- Piecz 35-40 minut w temp. 180°C.
- Podawać posypane cukrem pudrem lub polane lukrem.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2021/03/20210319_181231-1200x970.jpg)