Babeczki

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 10 porcji
  • 40 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • Składniki:
  • 240 g mąki na ciasto bezglutenowe
  • 160 g cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • szczypta soli
  • 160 g rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany 18% gęstej
  • 1 cytryna do starcia
  • 8 moreli suszonych

Babeczki polewamy lukrem cytrynowym czyli sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem.

Przygotowanie

Masło rozpuścić, schłodzić, dodać do wymieszanej mąki z pozostałymi składnikami, zmiksować, dodać startą skórkę cytryny i morele suszone pokrojone w kosteczkę. Przełożyć do nasmarowanych foremek margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec 25 minut w 180 stopniach. Smacznego ?

Oceń ten przepis