Babeczki baranki

Oceń przepis

Średnia ocena: 4
  • 12 porcji
  • 30 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • 3 jajka rozmiar L
  • 90 g cukru
  • 50 ml oleju
  • 100 g mąki ryżowej bezglutenowej
  • 25 g mąki kukurydzianej bezglutenowej
  • 1 budyń smak śmietankowy lub waniliowy bezglutenowy Dr. Oetkera
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego Dr. Oetker

Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.

Przygotowanie

  • Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę, pod koniec dodając cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści.
  • Ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka, a następnie cienką stróżką wlej olej i zmiksuj do połączenia.
  • W międzyczasie wymieszaj ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą, budyń i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie.
  • Gotową masę wyłóż równomiernie do papilotek.
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut. Po upieczeniu wystudź.
  • Udekoruj w formę baranka z pianek i masy cukrowej.

Oceń ten przepis