Babeczki baranki
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2021/03/160995859_188939876323991_152732629010932980_n-1200x675.jpg)
- 12 porcji
- 30 minut
- Łatwe
Składniki:
- 3 jajka rozmiar L
- 90 g cukru
- 50 ml oleju
- 100 g mąki ryżowej bezglutenowej
- 25 g mąki kukurydzianej bezglutenowej
- 1 budyń smak śmietankowy lub waniliowy bezglutenowy Dr. Oetkera
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego Dr. Oetker
Przygotowanie
- Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę, pod koniec dodając cukier i ubijaj aż cukier się rozpuści.
- Ciągle ubijając dodawaj kolejno żółtka, a następnie cienką stróżką wlej olej i zmiksuj do połączenia.
- W międzyczasie wymieszaj ze sobą mąkę ryżową, kukurydzianą, budyń i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy i wymieszaj dokładnie.
- Gotową masę wyłóż równomiernie do papilotek.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut. Po upieczeniu wystudź.
- Udekoruj w formę baranka z pianek i masy cukrowej.
![](https://kuchniabezglutenowa.pl/app/uploads/2021/03/160995859_188939876323991_152732629010932980_n-1200x1600.jpg)