Kakaowe bezglutenowe naleśniki z brzoskwiniami z Mehl Farine Schär

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 8 porcji
  • 45 minut
  • Łatwe

Składniki:

Składniki na ciasto:

  • 100 g mąki Schär Mehl Farine
  • 3 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szczypta soli
  • 1 płaska łyżka kakao bez glutenu
  • 300 ml mleka bez laktozy (lub wody)
  • olej do usmażeniu pierwszego naleśnika

Składniki na nadzienie:

  • 230 g twarogu bez laktozy
  • 5 połówek brzoskwini z puszki (kroimy w kostkę)
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią

Naleśniki w wersji premium!

Przygotowanie

Do miski wbić jajka, mąkę, olej i szczyptę soli. Wszystko razem zmiksować mikserem do uzyskania gładkiej masy.

Dodać mleko i wymieszać rózgą. Na koniec dodać kakao i dokładnie wymieszać łyżką.

Ważne: by połączyć mleko z masą – nie używać miksera, bo ciasto za bardzo się napowietrzy i naleśniki nie wyjdą.

Usmażyć naleśniki z odrobiną oleju na patelni.

Pokroić owoce w kostkę i wymieszać wszystkie składniki na nadzienie.

Posmarować naleśniki nadzieniem i złożyć je w ulubiony kształt – rulon, trójkąt, krokiet.

Smacznego!

 

*Przepis z warsztatów Schar przerobiony na wersje kakaową.

Oceń ten przepis