Focaccia z kurczakiem i mozzarellą

Oceń przepis

Średnia ocena: 5
  • 1 porcja
  • 15 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

  • 2 focaccie z rozmarynem Schär
  • 2 małe grillowane piersi z kurczaka
  • 1 mały pomidor
  • 1 mozzarella bez laktozy
  • 4 listki sałaty masłowej
  • keczup bezglutenowy

Mega pożywna przekąska, która smakuje i na ciepło i na zimno.

Przygotowanie

Grillujemy piersi z kurczaka.

Pomidora obieramy ze skórki i kroimy na plasterki.

Mozarellę odcedzamy z zalewy i kroimy na plastry.

Listki sałaty myjemy i osuszamy ręcznikiem.

*Podałam focaccie z bezglutenowymi frytkami cienkimi od Proste historie, więc zaczęłam od nagrzania pieca do 200 stopni z opcją termoobiegu. Na 10 min przed końcem pieczenia frytek zaczęłam składać focaccie.

Focaccie przecinamy na pól (góra dół), spód smarujemy keczupem i układamy: po 2 listki sałaty, kurczaka grillowanego, 2 plasterki pomidora, 3 plastry mozzarelli i przykrywamy górną częścią bułki posmarowaną keczupem.

Zawijamy w papier do pieczenia i zawiązujemy sznurkiem (łatwiej przenosić i fajnie wygląda).

Wyjmujemy frytki i wkładamy na 2 minuty do rozgrzanego piekarnika przygotowane focaccie.

Smacznego!

Oceń ten przepis