Domowe Hot dogi

Oceń przepis

Średnia ocena: -
  • 2 porcje
  • 30 minut
  • Bardzo łatwe

Składniki:

Składniki na hot doga:

  • 2 mini baguette z Schär
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 2 małe ogórki kiszone
  • 2 parówki z szynki bezglutenowe
  • 1/2 małego pomidora
  • 50 g startego żółtego sera
  • 2 listki sałaty masłowej

Składniki na sos:

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy
  • 1 łyżka keczupu bezglutenowego
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej

Pomysł na domowe hot dogi!

Przygotowanie

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni z opcją termoobiegu.

Pomidora obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w plasterki i przecinamy każdy na pól. Ogórki kroimy na cienkie paseczki. Listki sałaty myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Parówki gotujemy od wypłynięcia przez minutę.

Składniki na sos mieszamy razem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Baguette głęboko nacinamy wzdłuż (uważamy, by nie przeciąć do końca) i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 4 min.

Następnie wyjmujemy (uwaga gorące) i smarujemy spód i górę wcześniej przygotowanym  sosem. Układamy: listek sałaty, parówkę, 2 plasterki pomidora, kilka plasterków cebuli, kilka kawałków ogórka, posypujemy serem i wkładamy z powrotem do piekarnika na 3-4 minuty.

Smacznego!

Oceń ten przepis